Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli kereviz

İki su bardağı suya limon suyu koyarak kaynatın. Kerevizlerin kabuklarını soyup kalınca doğrayın ve bu suda 10 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp ikiye bölün ve ortalarını oyun. Çıkan kısımları küp doğrayın. Piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış havuç ve kereviz parçalarını yağda kavurun. Sıcak suda beklettiğiniz pirinci 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Bezelye ve tuzu katın. Kerevizlerin içine bu harcı doldurun. Üzerine su ekleyerek pişirin.
MALZEMELER
4 adet kereviz
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bezelye
Tuz

Çikolatalı mus
Çikolata ve margarini benmari usulü eritin. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları toz şekerle çırpıp çikolatalı karışıma ekleyin. Kremayı da ilave edip pürüzsüz olana dek çırpın. Yumurta beyazlarını da köpük yapın. Vanilyayı ekleyin. Bu karışımı da çikolataya katıp çırpın. 2 saat buzdolabında bekletin. Sıkma torbasına doldurup kup bardaklarına yerleştirin.
MALZEMELER
200 gr. bitter çikolata
2.5 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. krema
2 paket vanilya

Brokoli soslu spagetti
Brokolileri tel süzgeç içine koyun ve kaynayan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Süzgeçle beraber sudan çıkarın ve renginin bozulmaması için soğuk suya koyun. Brokoliyi pişirdiğiniz suya makarnaları atıp 10 dakika pişirin. Bir kapta yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, ince doğranmış brokoliyi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Spagettiyi servis tabağına aktarıp üzerine yoğurtlu brokoliyi dökün.
MALZEMELER
1/2 kg. brokoli
1 çay kaşığı tuz
1 paket spagetti
200 gr. yoğurt
4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA