Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elmalı kek

Yumurta ve şekeri beş dakika çırpın. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyarak iyice karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, küçük doğranmış elma, tarçın ve kuru üzümü de ilave ederek çok karıştırmadan yağlanmış kalıba boşaltın. İnceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın rendesi
1 adet elma s
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tutam tarçın

Tavuk sarma
Tavukları tuzlayıp biberleyin. Her parçanın üzerine bir dilim jambon ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Üzerlerine kekik serpip rulo yapın. Açılmamaları için kürdanla tutturun. Sıvı yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
6 adet dövülmüş tavuk göğsü
6 dilim jambon
6 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

Kepekli krep
Un, kabartma tozu, tuz, yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın.Yapışmaz yüzeyli tavayı suyla ıslatın. Krep hamurundan kepçeyle alıp tavaya yayın. İki yüzünü de pişirin. Rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp kreplere yayın ve rulo biçiminde sarın.
MALZEMELER
1 su bardağı kepek unu
1 tutam kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam tuz
İçine: 1 kase beyaz peynir
Maydanoz

Pastırmalı yeşil mercimek
Mercimeği bir taşım kaynatın ve suyunu dökün. Yağları tencereye koyun, ince kıyılmış soğanı kavurun. İki dakika sonra pastırmaları da ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça, pirinç, tuz, karabiber ve mercimeği ekleyip karıştırın. Mercimekleri iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Suyunu kontrol ederek 20 dakika pişirin. Üzerini pul biber, kimyon ve maydanoz ile süsleyin.
MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
250 gr. pastırma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Sakızlı muhallebi
Un ve pirinç ununu kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Sütü ilave edip çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin, karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip bir iki taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltarak servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 adet damla sakızı
1 çorba kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA