ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Mantarlı ıspanak kökü

Bulguru sıcak suyla ıslatıp kabartın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Halka doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi kavurun. Bu karışımın üzerine ıspanak köklerini ve doğranmış mantarları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Salçayı ilave edip bir iki kez çevirin. Üzerine bulgur, nohut ve fıstıkları ilave edip karıştırın.
MALZEMELER
250 gr. ıspanak kökü
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş dövülmüş sarımsak
10 adet mantar
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber, pul biber

Kuru meyveli tatlı
Una, oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, mısır unu ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Parçalar koparıp muffin kalıplarına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Rendelenmiş elma, doğranmış kayısı, incir ve kuru üzüm karışımını hamurlara pay edin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı soğuk su,
Üzerine:
Elma,
Kuru kayısı
Kuru incir
Kuru üzüm

Baharatlı çıtır
Ufalanmış ekmeklerin üzerine süt, sıvı yağ ve tuz koyup yoğurun. Çok yumuşak olursa un ilave edebilirsiniz. Hamuru unlu zeminde açıp kare şeklinde kesin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı ufalanmış kepek ekmeği
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu
20 gr. kaşar peyniri

Domatesli pirinç çorbası
Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince doğrayın. Tencereye yağı koyun. Üzerine domates, biber, pirinç ve suyu da ilave ederek 20 dakika pişirmeye bırakın. Maydanozu da yıkayıp çok ince kıyarak tencereye ekleyin. Çorbanın vitamin değerini artırmak için haşlanmış et ilave edebilirsiniz.
MALZEMELER
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pirinç
2 dal maydanoz
1 su bardağı su
İsteğe göre haşlanmış et

Sigara böreği tatlısı
Pudra şekeri ile suyu 5-6 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip 2 dakika ocakta tutun. Yufkaları üçgen kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra, su dolu kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızartın. Kızaran börekleri soğuk şerbete atın.
MALZEMELER
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
4 adet yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıvıyağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.