Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Çikolatalı revani
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1'er çay bardağı irmik ve un
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet bayat ekmek
Şerbeti için:
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
Su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu katıp biraz daha kaynatın ve ocaktan alın. Yumurtaları yoğurtla çırpın. Ekmekleri robottan geçirin. Yumurtalı karışıma ekmek, sıvı yağ, irmik, un, kakao, su, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuk şerbeti tatlının üzerine dökün.

Sebzeli et sote
500 gr. sotelik et
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet havuç
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Eti margarinde kavurun. Doğranmış sivri biber ve domatesi ilave edin. Patates ve havuçları doğrayıp az suda 3 dakika haşlayın. Etlere ilave edip karıştırın. Soteyi ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Fındıklı puding
1/2 su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
Robotta çekilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge karıştırın. Yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Pırasa çorbası
3 adet pırasa
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz
Pırasaların başını kesip temizleyin. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin. İyice haşlayın. Tel süzgeçten geçirip ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.

Pratik börek
300 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta
5 adet yufka
Pul biber
1 demet maydanoz
Peyniri ezin. Yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. Yufkaları üst üste koyun. Peynirli karışımı yufkanın yarısına koyun, boş kalan kısmı peynirli karışımın üstüne kapatın. Baklava dilimleri şeklinde kesin. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra kızgın yağda kızartarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA