Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli ekmekçik

Unu, oda sıcaklığındaki margarini, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinde açarak, kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı çırparak ekmekçiklerin üzerine sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
MALZEMELER
24 adet
3 su bardağı un
250 gr. margarin
250 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limonun suyu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Patatesli kuzu
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika marine edin. Patatesleri kalın elma dilimi doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin. Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
10 adet patates
1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarmısak
1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

Çikolatalı milföyler
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Bir parça milföy hamurunun uç kısmına iki parça çikolata koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
2 paket (80 gr.'lık) bitter çikolata
1 adet yumurtanın sarısı

Pancar çorbası
Kabukları soyulmuş pancarları, havucu ve kırmızı biberi tencereye koyun. Sarmısak, tereyağı, sirke ve suyu katarak 30 dakika pişirin ve blenderden geçirin. Tekrar tencereye alın ve soya sosunu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
2 adet pancar l1 adet havuç
2 adet kırmızı biber
1 diş sarmısak l1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı soya sosu

Tahinli ekmek
Ekmekleri tepsiye dizin. Tahin, şeker ve suyu karıştırın ve ekmeklerin üzerine sürün. En üste pekmez sürün. 190 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca ekmeklerin üzerine tekrar tahinli karışımdan sürün.
MALZEMELER
10 dilim köy ekmeği
1 su bardağı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA