Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli brokoli

600 gr. brokoli
1 çay bardağı pirinç
2 adet çarliston biber
2 adet havuç ve kırmızı pancar
3 çorba kaşığı soya sosu
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Brokoliyi çiçeklerine ayırıp az suda haşlayın. Soğuk suya atıp süzün. Pirinci, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda 30 dakika haşlayıp süzün. Havuç, biber ve pancarı jülyen doğrayın. Üzerini geçecek kadar su, sirke ve tuzla 15 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra tüm sebzeleri bir kaba alın, üzerine pirinci ekleyin. Sirke, zeytinyağı, soya sosu, toz şeker ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Harf ekmekler
3 adet domates
10 dilim tost ekmeği
1 diş sarmısak
Kekik, kırmızıbiber, tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 paket labne peyniri
4 adet taze soğan
Zeytinyağı
1/2 demet dereotu
2 diş sarmısak
Ekmekleri kurabiye kesme kalıbıyla kesin. Üzerine dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızıbiber ve tereyağı sürüp 190 derece fırında sekiz dakika pişirin. Domateslerin içlerini oyun. Labne peyniri, doğranmış taze soğan ve dereotu, dövülmüş sarmısak ve zeytinyağını karıştırıp domatesleri bu karışımla doldurun. Ekmekleri kürdanla domatese batırın.

Mercimekli yoğurt çorbası
3 çorba kaşığı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı bulgur
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Mercimekleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip beş dakika kaynatın. Mercimeklerin suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Bulguru da ekleyip suyu ilave ederek 10 dakika pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu çırpın ve çorbaya karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.

Tatlı sandviç
4 adet tost ekmeği
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı yoğurt
4 adet kuru sayısı
4 adet kuru incir
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
2-3 çorba kaşığı mısır gevreği
Tost ekmeklerini üçgen biçiminde kesip fırında kızartın. Bir kapta bal, labne peyniri ve yoğurdu hafifçe karıştırıp kızaran ekmeklerin üzerine sürün. Üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz kuru kayısı ve inciri serpiştirin. Servis tabağına alın. Dövülmüş ceviz ve mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.

Patates çorbası
1 kg. patates
2 adet havuç
1'er adet soğan, kereviz ve pırasa
2.5 lt. su
300 gr. nuar
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebzeleri doğrayın. Eti ince uzun şeritler halinde kesip kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin. Eti sudan alın. Haşlama suyunu süzgeçten geçirin. Doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayınca eti tencereye alın. Tereyağını ekleyip beş dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA