Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hardallı peynir çubukları

1 adet yumurta
100 gr. kaşar peyniri
3 çay kaşığı hardal
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
Tuz
Yumurtanın akını ve sarısını birer kapta ayırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Üzerine yumurta sarısı, hardal, tereyağı, pul biber, tuz ve aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurup, hazırlayın. Unlu bir tezgahta açıp istediğiniz şekilde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika boyunca pişirin.

Mercimek piyazı
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 demet maydanoz
6 adet taze soğan
2 adet soğan
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Mercimeği diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Maydanoz ve taze soğanı ince kıyın, süzülmüş mercimeğe ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. İçine piyazlık doğranmış soğanları katın, mercimeğin üzerine dökün. Haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.

Kakaolu bisküvili pasta
250 gr. kakaolu bisküvi
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Bisküvileri toz haline getirin. Yumurta sarısı, şeker, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın. Krema haline gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini katın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalanın içine bisküvileri ekleyin. Çukur bir kaba yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Çıkartıp ters çevirin. Üzerine kremayı sürün.

Yoğurtlu bulgur çorbası
1/2 su bardağı bulgur
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Bulguru et suyunda pişirin. Yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıtın ve çorbaya azar azar ekleyin. Tuz ve karabiberi katıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.

Zeytinyağlı ıspanak
1/2 kg. ıspanak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı pirinç
2 diş sarmısak
1 adet kesme şeker
Tuz, karabiber, pul biber
Ispanağı yıkayıp süzün ve ince kıyın. Zeytinyağında kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine ıspanak, pirinç, dövülmüş sarmısak, kesme şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte ıspanak kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA