Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates sufle

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soymadan ikiye bölün, içlerini boşaltın. Çıkan patateslerin üzerine krema ve hardal ekleyip kenara alın. İnce kıyılmış pırasayı tereyağında kavurun. Üzerine kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip pişirin. Patatesli karışımı ve rendelenmiş peynirin yarısını tavaya ekleyin, birkaç kez çevirip ocaktan alın. Harcı patateslerin içine paylaştırın. Kalan peyniri üzerine koyup 180 derece fırında pişirin.

MAL ZE ME LER
adet büyük boy patates
4 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet pırasa
4 dal taze soğan
1 diş sarmısak
100 gr. cheddar peyniri
Tuz

Köfteli çorba
Kıymayı tuz, nane, karabiber ve köfte baharıyla yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Domatesleri küp doğrayın. Üzerine margarin ve tuz koyup beş dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edin. Suyla açılmış salçayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri atıp beş dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin.

MALZE MELER
250 gr. kıyma
Tuz, karabiber, kuru nane, köfte baharı
3 adet domates
2 çorba kaşığı margarin
8 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı salça l1 çay bardağı tel şehriye

Gül tatlısı
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra kalınca açın ve parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp servis yapın.

MALZEMELER
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Halka böreği
Yufkaları düz bir zemine üst üste yayın. Dört adet üçgen olacak biçimde kesin. Doğranmış domates ve biber, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın. Harcı yufkaların geniş kenarına koyarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

MALZEMELER
2 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr. beyaz peynir
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
3 adet biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kırmızıbiber

Kabak mezesi
Kabakları çizgili olarak temizleyin ve ikiye bölün. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin.

MALZEMELER
4 adet kabak
1 su bardağı su
Bir tutam toz şeker
Tuz, karabiber
Üzerine:
1/2 limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarmısak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA