Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu patates köftesi

Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek bir kaba alın. Haşlanmış patatesleri nohuda katın. Yoğururken bulguru ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip iyice yoğurun. Harçtan iri köfteler hazırlayın, una bulayıp kızartın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz ve dereotu
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kırmızı mercimekli poğaça
Mercimeği, üzerine çıkacak miktarda su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra içine yumurta, küp doğranmış tereyağı, yoğurt, kıyılmış maydanoz ve soğan, tuz, kabartma tozu ve pul biber ekleyip yoğurun. Rendelenmiş peyniri katıp tekrar yoğurun. Poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
4-5 dal maydanoz
2 dal taze soğan
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Pul biber

Güveçte bamya
Bamyayı 3 su bardağı limonlu suda 10 dakika haşlayın. Eti güvecin dibine yayın. Soğan ve biberleri etin üzerine koyup bamyayı ekleyin. Domateslerle üzerini kapatın. Tereyağını koyun. Ayrı bir kapta 4 su bardağı suya tuz atıp kalan limonu sıkın, salçayı koyarak karıştırın ve güvece dökün. Güvecin kapağını kapatıp kaynatın.
MALZEMELER
200 gr. kuru bamya
7 su bardağı su
2 adet limon
400 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
4 adet biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz

Kabaklı börek
Kabakları rendeleyin. Üzerine tuz serpip bekletin. Maydonoz, nane, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyin. Kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 çorba kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber katıp çırpın. 3 yufkayı aralarına tereyağı sürüp tepsiye koyun. Kabaklı harcı yayın. Üzerine yoğurtlu karışımın yarısını yayın, un serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip 180 derecede pişirin.
MALZEMELER
4 adet kabak
6 adet yufka
1/2 demet maydanoz, dereotu, nane
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Çikolatalı krema
Süt, nişasta, toz şeker ve yumurtayı çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kırılmış çikolatayı ve vanilyayı ekleyin. Çukur kaselere ikişer adet yulaflı bisküvi koyup üzerine kremayı dökün. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
MALZEMELER
125 gr. beyaz çikolata
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
1/2 paket vanilya
1 paket yulaflı bisküvi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA