Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynir soslu biftek

Biftekleri tuzlayıp biberleyin ve kızartın. Sıvı yağda salamları kızartın. Sos için; soğan ve sarmısağı kavurun. Soğanlar kavrulunca unu da ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın. Servis tabağına salamları ve biftekleri koyun. Otlu peynir sosunu ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş biftek
1 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr. fıstıklı salam
Tuz
Karabiber Sosu için:
1/2 su bardağı otlu peynir
1 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Yulaflı çikolatalı kurabiye
Süt, tereyağı, toz şeker ve kakaoyu koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve üzerine yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
1/2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yulaf unu
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
80 gr. beyaz çikolata

Patatesli çörek
Hamuru için tüm malzemeleri yoğurun. İç harcı için patatesi ezip diğer malzemelerle karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle açın. İç malzemesinden koyup kapatın. Önce çırpılmış yumurta sarısına, sonra da kızartılmış ve robotta çekilmiş ekmeklere bulayın ve 190 derecede fırında pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kırmızıbiber
6 dilim ekmek İçi için:
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı süt
Tuz
Karabiber

Ispanaklı çorba
Tavukları haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini doğrayın ve tavukları haşladığınız suda haşlayın. Unu iki çorba kaşığı tereyağında kavurun, sütü ilave edin. Bir taşım kaynatın. Sosu ıspanakların üzerine gezdirin, tavukları katın. Pul biberi, tereyağında pembeleştirip üzerine gezdirin. Dövülmüş sarmısak ve sirke ile servis yapın.

MALZEMELE
1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
1/2 kg ıspanak kökü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
1 diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi

Renkli kurabiye
Gıda boyası hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasına gıda boyasını ekleyip yoğurun. Unlanmış zeminde hamurları açın. Kurabiye kalıplarıyla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı erimiş margarin
Aldığı kadar un
1 tutam kırmızı gıda boyası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA