Yumurta aklarını kar haline getirin. Margarin, süt, toz şeker ve kakaoyu bir taşım kaynatın. 1 çay bardağını ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Akları katıp tahta bir kaşıkla söndürmeden karıştırın. Hamuru yağlanıp unlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika sonra ayırdığınız sosu üzerine dökün. Süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu

Patatesli börek
Patatesleri haşlayıp ezin. Soğan, sivri biber ve baharatları karıştırın. Su ve yağı çırpın. Bir adet yufkayı ıslatın. Ortasına patatesli içten koyun. Yanda kalan kısımları üzerine kapatın. Büzdürerek şerit haline getirin. Ortadan ikiye bölüp tepsiye koyun. Diğer yufkaları da hazırlayıp kalan sulu karışımı üzerine dökün. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
Yumurta aklarını kar haline getirin. Margarin, süt, toz şeker ve kakaoyu bir taşım kaynatın. 1 çay bardağını ayırın. Kalan kısmına yumurta sarısı, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. Akları katıp tahta bir kaşıkla söndürmeden karıştırın. Hamuru yağlanıp unlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika sonra ayırdığınız sosu üzerine dökün. Süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu

Patatesli börek
Patatesleri haşlayıp ezin. Soğan, sivri biber ve baharatları karıştırın. Su ve yağı çırpın. Bir adet yufkayı ıslatın. Ortasına patatesli içten koyun. Yanda kalan kısımları üzerine kapatın. Büzdürerek şerit haline getirin. Ortadan ikiye bölüp tepsiye koyun. Diğer yufkaları da hazırlayıp kalan sulu karışımı üzerine dökün. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağ su İçi için:
3 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Kimyon, tuz, karabiber

Biber paçası
Biberleri üzerini geçecek kadar suyla 10 dakika haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Sarmısakları ince kıyıp sirke ile karıştırın ve biberlerin üzerine gezdirin. Zeytinyağını kızdırın. Üzerine un ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Tuz katıp suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin ve biberlerin üzerine dökün. Zeytinyağında yakılmış pul biberle servis yapın

MALZEMELER
1 dizi acı kuru kırmızı biber
5-6 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
Tuz

Sebzeli hindi
But ve kanatları tuz ve karabiberle soteleyin. Pişirme poşetlerine koyup 200 derece fırında pişirin. Doğranmış sarmısak, biber, soğan, patates ve havuçları; salça, tereyağı ve su ilave edip 25 dakika pişirin. Hindileri ve bezelyeyi tencereye ilave edin. Bir taşım daha pişirin.

MALEMELER
1 adet hindi budu
3 adet hindi kanadı
4-5 diş sarmısak
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2'şer adet patates ve havuç
1'er çorba kaşığı salça ve tereyağı
2 su bardağı su
1/2 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber

Kıtır patates
Patatesleri halka doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Nişasta ile kremayı karıştırın. Bir kat patates, bir kat peynirli karışım, bir kat kremalı karışım olmak üzere fırın kabına dizin. 190 derece fırında pişirin. Robottan geçirilmiş mısır gevreğini patateslerin üzerine döküp 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
4 adet patates
125 gr. cheddar peyniri
3 çorba kaşığı patates nişastası
1.5 su bardağı krema
1.5 su bardağı mısır gevreği
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.