Çikolatalı mus
Yumurta aklarını ve şekeri bir kaba koyun ve benmari usulü ısıtın. Sudan alıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Diğer taraftan sıcak suda damla çikolatayı eritin. Üstüne tereyağını ekleyin. Sos ılınınca yumurta aklarını ekleyin. Yumurta sarılarını ve portakal suyunu da katıp akları çökmeden karıştırın. Karışımı kuplara paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.
Peynirli mantı
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini ince açın. Yufkaları karelere kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve süzme yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Üzerine yağda kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.
Yumurtalı köfte
4 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra soyun, una bulayın. Köfte için kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Dört eşit parçaya ayırın, elinizle yassılaştırarak açın. Yumurtaları içine yerleştirin. Yumurta görülmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı çıpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.