Cipsli tavuk
Tavuk butlarının derilerini çıkarın. Üzerine su ve tuz ekleyerek daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü çırpın. Cipsleri ufalayın. Tavuğu önce yumurtalı karışıma, sonra cipse bulayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Pırasa mücveri
Pırasaları yıkayıp ince kıyın. 1 su bardağı su ekleyerek 20 dakika haşlayın, süzün. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. Ufalanmış peyniri, unu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıvı yağı kızdırın. Harçtan kaşıkla parçalar alarak kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.
Sarmısaklı börek
Sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt, yumurta, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bir adet yufkayı ikiye bölün. Bir parçasını düz bir zemine serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Sarmısaklı harcın yarısını üzerine sürüp yarım yufkayı üzerine kapatın. Yufkadan ikişer parmak genişliğinde şeritler kesin. Bir ucundan tutarak bükün. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.