Bugün ne pişirsem?
Üzeri için:
Toz şeker ve sütü çırpın. Tereyağı, kabartma tozu, vanilya, un ve ay çekirdeklerini ilave ederek yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları iki avucunuzun içinde ovalayarak 10 santim uzunluğunda şeritler hazırlayın. Üç adet şeridi yan yana koyarak saç örgüsü şekli verin. Üzerlerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği serpin. 190 derece fırında pişirin.
Peynirli soslu pirzola
Sos için:
Yoğurt, sarmısak, isli peynir, kıyılmış dereotu, nane ve tuzu karıştırın. Pirzolayı zeytinyağı, kıyılmış sarmısak, biberiye, tuz ve karabiber sosunda yarım saat bekletin ve arkalı önlü kızartın. Servis tabağına sosu dökün. Üzerine pirzolaları yerleştirerek servis yapın.
Peynirli tart
Üzerine:
Hamur için verilen malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin. Sarkan hamur parçalarını kesin. İç kısmını çukurlaştırın. Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp kalıplara paylaştırın. Hamurdan artan parçaları üstlerine çapraz şeklinde koyun. Yumurta sarısını ve sütü karıştırıp üzerine sürün. 170 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.