ELİF KORKMAZEL

Bu gün ne pişirsem?

Sultani bezelye kapaması
MALZEMELER

  • 1 kg. sultani bezelye
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 300 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Karabiber Tereyağını eritip arpacık soğanları beş dakika sote edin. Üzerine etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip etleri tencerenin ortasına toplayın. Bezelyelerle etlerin etrafını ve üstünü tamamen kapatın. Bezelyelerin üzerine bir tabak kapatıp sıcak suyu tencereye ekleyin. 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Baklalı tavuk dolması
MALZEMELER
  • 300 gr. bakla
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2'şar demet dereotu ve maydanoz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Pul biber Tavukları hafifçe dövün ve tamamen ayırmadan cep şeklinde kesin. Baklayı ince kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın. Bakla, kırmızı biber, ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biberi karıştırın ve tavukların içine doldurun. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağında kızartın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. biraz büyük açın, yağlanmış ve unlanmış kalıba yerleştirin. Sekiz adet hurmayı ayırın, geri kalanları kıyın. Ceviz içi, kuru üzüm, kıyılmış hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp üzerine yerleştirin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kafeslerin içine yerleştirin. 190 derece fırında pişirin.
Hurmalı tart
MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • İçi için: 20 adet hurma
  • 100 gr. dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzerine: 1 su bardağı bal Hamur için malzemeleri yoğurun. Hamurdan bir parça ayırıp geri kalanını kalıptan biraz büyük açın, yağlanmış ve unlanmış kalıba yerleştirin. Sekiz adet hurmayı ayırın, geri kalanları kıyın. Ceviz içi, kuru üzüm, kıyılmış hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp üzerine yerleştirin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kafeslerin içine yerleştirin. 190 derece fırında pişirin. Pişince üzerine bal dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.