Patatesli çoban kavurma
MALZEMELER
Çilekli tartölet
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamuru tart kalıplarının büyüklüğünde açın, yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla delik açıp 170 derece fırında pişirin.
Krema için verilen malzemeleri çırpın ve krema kıvamına gelene kadar kaynatın. Kremayı tartlara paylaştırıp çilekle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Zeytinyağlı börülce
Bir tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış börülceleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Daha sonra rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve şekeri ekleyin. Ardından suyu koyup 45 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.