Kaşarlı tepsi köftesi
Kaşar peynirleri küp küp doğrayın, kıymaya gelişigüzel batırın ve 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Zeytinli ekmek
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun.
Dilerseniz uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun, dilerseniz poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
Milföylü armut tatlısı
Armutların kabuklarını soyup düz dursun diye altından çok az kesin ve tencerenin içine koyun. Üzerine şeker , karanfil, vanilya ve suyu koyup 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta ince açın ve 1 santim incelikte şeritler kesin. Armutların üzerine, hamurun yapışması için yumurta akı sürün. Hamurları armutların üzerine sarın, üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Servis yaparken şerbetinden hamurun üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.