Mısır çorbası
MALZEMELER
Mantarlı bonfile
Mantarları yıkayıp temizleyin ve limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Etleri kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın, üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
MALZEMELER
Sosisli börek
Yufkalardan birini yayın. Su ve zeytinyağını karıştırıp yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Kenarları ortaya doğru kapatarak kare şekli verin, dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.