Kuzu kapama
Doğranmış kuzu etini, margarini, doğranmış yeşil soğanı, kıyılmış marulu, doğranmış pazıları, halka halka doğranmış havuçları, suyu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve pul biberi, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et pişince, bir kahve fincanı suda eritilmiş unu tencereye döküp beş dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan indirip ince kıyılmış dereotunu üzerine serpip karıştırın.
MALZEMELER
Fasulye salatası
Fasulyeyi yıkayıp temizledikten sonra verev doğrayın. Tuz eklenmiş az suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta limon suyu, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Doğranmış domatesleri üzerine koyun. Sütle ezilmiş peyniri üzerine serpiştirin.
MALZEMELER
Cevizli tartölet
Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip bıçak yardımıyla yoğurmadan hamur yapın, yağlı kağıda sarıp 30 dakika bekletin. Tartların içini hazırlamak için bütün malzemeyi karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartölet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.