Acılı tavuk sote
MALZEMELER
Kroket dolması
Patatesleri haşlayıp ezin. Doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine halka halka doğranmış havuçları katıp beş dakika soteleyin. Kıyılmış mantarları da ekleyip harlı ateşte iki dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Patateslere un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına iç harçtan koyup yuvarlayarak köfte şekli verin. Bol kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
Kremalı top kurabiye
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup yarım santim kalınlığında açın. Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesin. Krema, kabuğu soyulup rendelenmiş elma, fındık, şeker ve tarçını; elma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra hamurun içine bir çay kaşığı harç koyup top gibi kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.