Pirinçleri yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip tuzunu ve suyunu koyup pişirin. Patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın. Küp doğranmış tavuk etlerini un ve baharatlarla harmanlayıp kızartın. Kek kalıbına tavuk etlerini koyun, üzerine patlıcanları, en üste pilavı koyup sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirin.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
200 gr. tavuk eti
1 çorba kaşığı un
Tarçınlı tas kebabı
Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağları koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup beş dakika kavurun. Soğanı, iri doğranmış havuç ve sarmısağı ekleyip kavurmaya devam edin, bu aşamada tarçını ilave edin. Daha sonra salça, doğranmış domates, tuz, karabiber koyup iki bardak sıcak su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
400 gr. kuzu eti
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet havuç
2 adet domates
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tarçın
Karabiber
Tuz