İrmik paneli nuar
Etleri önce una bulayın. Daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve servis tabağına alın. Diğer yandan jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pul biber serpin. İki-üç dakika soteledikten sonra kızarttığınız etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
Mercimekli soğan salatası
Mercimeği, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Yeniden tencereye alıp üzerini geçecek kadar suyla dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine haşlanmış pirinç, mısır, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
Kakaolu un kurabiyesi
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini özleşene kadar elinizle yoğurun. Üzerine un ve kakaoyu ekleyin. Hazırladığınız hamuru unlu zeminde açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. Her parçanın üzerine birer fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.