Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şeker börek

Milföy hamurlarını un yardımıyla hafifçe açın ve her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın.
Harcı milföylere bölüştürün. Milföyleri katlayıp şeker paketi gibi kıvırın.
Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı

Zencefilli köfte
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta. zencefil, tuz ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartın. Sosu için sıvı yağda unu kavurun, üzerine et suyu ekleyin. Rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynayınca köfteleri içine atıp 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zencefil
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Sosu için: 1 çorba kaşığı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı un
1/2 litre et suyu
1 adet domates
Köri, tuz, karabiber

Portakallı irmik tatlısı
Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip çırpın, suyla çalkalanmış kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi l1 su bardağından fazla irmik
1 çorba kaşığı kuş üzümü l1/2 su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta
2 adet portakal
100 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA