Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kuru biberli nohut
1/2 kg. nohut
10 adet kuru kırmızı biber
10 adet kuru yeşil biber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı et
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
10 adet kuru domates
Kimyon
Tuz
Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Ocaktan alıp üzerine bir bardak soğuk su katın. 15-20 dakika beklettikten sonra süzün. Soğanı yağda kavurun. Eti ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçaları katıp kavurun. Nohudu, kuru biberler ve domatesi, kimyon ve tuzu koyun. Nohudun üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.

Mantarlı pilav
100 gr. mantar
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyu. Sonra üzerine doğranmış soğan ve mantarları, karabiber ve tuzu ekleyin. Hepsinin üzerine pirinci de ilave edip hep birlikte kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine sıcak suyu koyup kapağını kapatın. 20 dakika pişirdikten sonra demlenmeye bırakın.

Marmelatlı tartölet
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı tuz Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
80 gr.'lık iki paket bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı marmelat
Tereyağı ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerini çatalla delerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Soğuyan tartöletlerin üzerine çikolata ve marmelat sürün. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA