Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli dürüm

Mantarları kıyıp tereyağında 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip kavurmaya devam edin. Doğranmış kırmızı biber, sivri biber ve sarımsağı da ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tavayı ocaktan alıp, soya sosu ve maydanoz katıp karıştırın. Lavaş ekmeğinin içine marul koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın.

MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Marul yaprağı

***
Kayısılı tart

Bisküvileri robotta çekip toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilerle karıştırın. Tart kalıbının içine döküp düzeltin. Fırında beş-altı dakika pişirin. Kompostoyu süzün ve tanelerini iri parçalar halinde tartın üzerine dizin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın. Kayısıların üzerine dökün. Buzdolabında iki saat bekletip servis yapın.

MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi
100 gr. margarin
1 kutu kayısı kompostosu
3 adet bitter çikolata
2 kutu krema
***
Arpacık soğanlı pilav

Soğanları temizleyip tereyağında 20-25 dakika soteleyin. Üzerine küp küp doğradığınız domatesi, sivri biber ve kırmızı biberi ilave edin. 10 dakika sonra şehriyeleri ve maydanozu da ekleyin. Beş dakika kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dakika orta ateşte pişirip sıcak servis edin.

MALZEMELER
25-30 adet arpacık soğan
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
1 paket iri arpa şehriye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
8 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA