Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Prenses tacı
* 1.5 kg'lık bütün kuzu pirzola
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* 10 adet küçük boy patates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet pırasa
* 2 dal maydanoz
* Tuz, kekik ve pul biber
Zeytinyağını, bir diş dövülmüş sarımsak, kekik ve tuzla karıştırarak pirzolaya sürün. Buzdolabında altı saat dinlendirip, iki ucunu birleştirip iple bağlayın. Kemikli uç kısımlarını tek tek alüminyum folyo ile sarıp 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp ikiye bölün. Tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyup üzerine verev doğranmış pırasa, patates, dövülmüş sarımsak, maydanoz ve pul biber ekleyin. Tuzunu katıp pırasa yumuşayana kadar soteleyin. Eti, sote sebzelerle servis yapın.

Cipsli kereviz topları
* 2 paket patates cipsi
* 1 adet orta boy kereviz
* 1 adet limonun suyu
* 4 diş dövülmüş sarımsak
* 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 1/2 demet dereotu
* 100 gr. beyaz peynir
* 50 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
* 2 dilim bayat ekmek içi
Cipsleri ufalayın. Kerevizi soyup rendeleyin ve limon suyu ekleyin. Üzerine sarımsak, yoğurt, kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, gravyer peyniri ve ufalanmış ekmek içini katıp karıştırın. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve cipse bulayın.

Rulo pasta
Pandispanyası için:
* 1.5 çay bardağı toz şeker
* 7 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı kakao
* 1 çay bardağı un
* 1 su bardağı frambuaz reçeli
Üzeri için:
* 1 çorba kaşığı kakao
* 80 gr. bitter çikolata (80 gram)
Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine kakao ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Pişen hamur biraz ılındıktan sonra üzerine reçeli sürün. Rulo yapıp buzdolabında bir saat bekletin. Servis tabağına alıp üzerine kakao serpin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA