Bugün ne pişirsem?
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın.
Pastırmalı çılbır
Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Sirke ve tuz ekleyip yumurtaları teker teker kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Pastırma dilimlerini tereyağında çevirin. Çılbırın üzerine yerleştirin. Sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.