Zeytinli nuar
Nuarı dilimleyin, üzerine bütün kereviz, dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Tencereye etin ve sebzelerin üzerini
MALZEMELER
Böğürtlenli muhallebi
Tencereye sütü koyun. Üzerine yumurta sarısını, şekeri, nişastayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Vanilya ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kaplara paylaştırın. Üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış böğürtlenleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Üzerine:
Taze soğanlı börek
Patates ve havucu rendeleyin. Taze soğanları çok ince doğrayın, patatesli karışımın üzerine ekleyin. Rendelenmiş peyniri ve baharatları da ekleyip karıştırın. Yufkaları tek tek serip sıvı yağ ile her tarafını yumuşatın ve dörde bölün. Kenarlarına harçtan koyduktan sonra gül şekli verip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.