Tavuk güveci
MALZEMELER
3 adet kuşbaşı tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı un
3 su bardağı ılık su
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
5 dal kereviz sapı
1 adet orta boy soğan
1.5 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. Peyniri dilimleyin. İki ekmeğin arasına dilimlenmiş peynirden koyun ve kenar kısımlarını una bulayın. Sonra süte batırın. En son olarak da ekmeğin her tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Bu işlemi diğer ekmeklere de uygulayın. Ekmekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
100 gr. beyaz peynir
1 su bardağı süt
10 dilim tost ekmeği
4 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Soğanı, maydanozu, domatesi ve sivri biberi doğrayıp bir kapta karıştırın. Üzerine ufaladığınız çökeleği katın. Ardından üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına aktararak servis yapın.
MALZEMELER
100 gr. çökelek
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.