Sebzeli tas kebabı
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tarçın
1/2 adet karnabahar
1 adet limon
Kimyon
Karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet közlenmiş patlıcan
Tuz
Kahveyi bir çorba kaşığı soğuk suda eritin ve bu karışımı sıvı yağ içine koyup karıştırın, kakaoyu ilave edin. Tahin, kıyılmış ceviz, pudra şekeri ve unu da içine ekledikten sonra tüm malzemeyi elle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15 -20 dakika pişirin.
MALZEMELER 8 KİŞİLİK
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı filtre kahve
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.