Zeytinyağlı bakla
MALZEMELER
1 kg. taze bakla
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
1/2 limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Tencerede tereyağını eritin, üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin ve üç dakika kavurun. Üzerine soğuk suyu ve tarhanayı ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca bulguru da içine koyun ve 10 dakika daha pişirin. Baharatları ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Karabiber
6 bardak su
Tuz
Nane
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.