Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli yufkalı pilav

Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yağları koyup ince kıyılmış soğan ve sebzeleri beş dakika kavurun. Pirinci ilave edip beş dakika daha kavurun. Kuş üzümünü, bezelyeyi, dereotunu ve suyu koyup 20 dakika pişirin. Yufkaları ince şeritler halinde kesin, yağlanmış tepsiye kafes gibi dizin. Pilavı üzerine dökün. Kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatıp fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
Karabiber
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

***
Patates köftesi

Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine salçaları koyun ve biraz daha kavurun. Ezilmiş patatesi, bulguru, ince kıyılmış maydanozu, baharatları soğana ekleyip yoğurun ve köfte şekli verin.

MALZEMELER 6 KİŞİLİK
2 adet haşlanmış patates
2 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kimyon
Tuz
Kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA