Bugün ne pişirsem?
Tavukları dövün ve tamamen ayırmadan cep şeklinde kesin. Baklayı kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın. Bakla, kırmızı biber, ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biberi karıştırın ve tavukların içine doldurun. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağında kızartın. Üzerine su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Dereotlu börek
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve yağı blender'dan geçirin. Bir adet yufkayı serin, üzerine iç malzemesinin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin; malzemeyi yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın ve her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyup bir süre buzlukta beklettikten sonra dilimleyin ve yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.