MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 kg. kabak
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Eti hiç su koymadan beş dakika kadar kavurun, zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. İrice doğranmış biberleri ve kabakları ilave edin. Ezilmiş sarımsak, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da üzerine yerleştirdikten sonra hiç su koymadan kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyip karıştırın.
TAHİNLİ ÇÖREK
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağı, pudra şekeri ve tahini karıştırın. Üzerine un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru istediğiniz gibi şekillendirip fırın tepsisine dizin ve 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin.