Bugün ne pişirsem?
Kabakların içlerini oyup ikiye kesin. Bulguru, kıyılmış soğanı, kıymayı, zeytinyağını, biber salçasını, doğranmış domatesi, kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, tuzu ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine pay ederek doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yulaflı çikolatalı kurabiye
Sütü, tereyağını, toz şekeri ve kakaoyu koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve üzerine yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine dokün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.