Tavuk kavurma dürüm
İri doğranmış soğanı ve tavuk etlerini tereyağında 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış sivri biberleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domatesleri, tuzu ve baharatlarını koyun. Kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirdikten sonra üzerine çiğ kremayı katıp bir taşım kaynatın. Lavaş ekmeğiyle dürüm yaparak servis yapın.
Yumurtaları ve şekeri beş dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, süt ve kakaoyu da üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, karbonat, un ve vanilyayı da ekleyip karıştırın, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Üzerini şeftali dilimleriyle süsleyin, pudra şekeri serpin.
Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Üzerine kıyılmış maydanozu ve sivri biberi de ekleyin. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Domateslerin içlerini oyarak sepet haline getirin ve hazırladığınız harçla doldurun. Domates dolmalarını, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.