Nohutlu dolma
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane, pilavlık bulgur, salça, tuz ve karabiberi yoğurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın ve harcı patlıcanlara doldurun. Bir tencerede unu ve yağı kavurun. Üzerine salça, su ve tuz ekleyerek biraz pişirin. Patlıcanları sosun üzerine dizin. Tüm malzemenin üzerine nar ekşisi gezdirip pişirin.
***
MALZEMELER
Yufkalardan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle karıştırıp yufkaların içine koyun, kapatın. Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine bir su bardağı su koyup tepsinin üstünü kapatın. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.