Pirinçli enginar dolması
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine pirinç, şeker, tuz ve tarçını ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve suyu ilave edip üzerine enginarları dizin. Bir yağlı kağıtla üzerini örtüp tencerenin kapağını kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince üzerindeki yağlı kağıdı alıp enginarları servis tabağına alın. Tenceredeki pilavın içine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve enginarların tam ortasına bastırtarak pilavı da yerleştirin. Üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
***
MALZEMELER
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın, vişneyle karıştırın. Meyveleri küçük küçük doğrayın. Kavunun içini oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca, çıkarıp beklemeden servis yapın
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.