ELİF KORKMAZEL

Patlıcan üstü köfte

Patlıcanları alacalı olarak soyup üzerine derin çizikler atın, tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kıyma, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfteler hazırlayın. Patlıcanları tepsiye dizip açtığınız çiziklere köfteleri yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domates döktükten sonra zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki fırına yerleştirerek yaklaşık 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet patlıcan
3 diş sarımsak
Karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Vişneli dolma
Pasta kekini bir kaba ufalayın. Üzerine kremayı ekleyip macun kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içini oyun. Oyulmuş yerlere ayıklanmış vişneleri doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 paket hazır kakaolu pasta keki
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı vişne
Üzerine:
100 gr. çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.