Köz domates çorbası
MALZEMELER
Çilek soslu kek
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin, sütü ekleyin. Harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Fırından aldığınız kekin üzerine reçeli sürün. Çilekleri şekerle bir taşım kaynatıp nişasta ile sos kıvamına getirin ve servis yaparken kekin üzerine dökün.
MALZEMELER
Yufkalı kebap
Soğanı rendeleyip suyunu süzün. Kıyma, baharatlar, ezilmiş sarımsak, soğan suyunu yaklaşık 15 dakika yoğurun ve şişlere geçirip şekil verin. Mangalda ya da ızgarada pişirin. Köfteler pişerken lavaş ekmeklerini üzerine bastırıp ıslatın. Pişen köfteleri bu ekmeklere sarın. Üzerine maydanoz serpip dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.