Bugün ne pişirsem?
Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce, suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında, köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin.
Muhallebili güllaç
İki su bardağı süt, nişasta ve şekeri koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan sütü, gül suyunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Tekrar ocağa koyun, bu şekilde muhallebi kıvamı alıp sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarının üzerine iki-üç çorba kaşığı muhallebi sürün, gül şekli verip servis tabağına alın. Üzerini Antep fıstığı ve nane ile süsleyin.
Bahar böreği
Bir kapta unu ve tuzu harmanlayın, üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Kıyılmış yeşilliklerle peyniri harmanlayın. Açtığınız hamurlara iç malzemeyi paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.