Bugün ne pişirsem?
Tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve un döküp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, fırın tepsisine dizin. Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları şekerparelerin ortalarına yerleştirip 180 derece fırında pişirin. Şerbet için, su, şeker ve limonu 10 dakika kaynatın. Tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.
Yufka pizzası
Yuvarlak tepsiye bir adet yufkayı, kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Süt ve yumurtayı çırpın. Kalan yufkaları parçalayıp karışıma batırın ve tepsinin ortasına yerleştirin. Üzerine domates püresini gezdirin, kaşar peynirinin yarısını serpin. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp serpin. Kalan kaşar peynirini serpin, sütlü karışımı üzerine gezdirin. Tepsinin dışında kalan yufkayı kıvırıp iç kenara yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Enginarlı semizotu
Enginarları limonla ovup tencereye dizin ve üzerine toz şeker, su, tuz ekleyip 20 dakika haşlayın. Doğranmış soğan ve jülyen kesilmiş havucu zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine kıyılmış semizotunu katıp üç dakika daha soteleyin. Kıyılmış zeytin, sarımsak, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine pay edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.