Kaymaklı yoğurt tatlısı
Yumurtaları ve toz şekeri, hafif ateşte şeker eriyene kadar çırpın. Ocaktan alıp irmik, pirinç unu, kaymak ve karbonatla karıştırın, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip ocaktan alın. Sıcakken tatlının üzerine gezdirin. Üzerini bir kapakla kapatıp fırına verin ve beş dakika daha pişirin. Üzerine kaymak koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu kaynamaya bırakın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 30 dakika pişirin. Unu yağda hafif kavurun. İçine salça, nane ve kırmızıbiber ekleyin. Çorbanın suyundan da biraz ilave edin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyin.
MALZEMELER
Tereyağını eritin. Üzerine ay çekirdeği, hardal, salça ve tuz katın, biraz çevirip ocaktan alın. Tavukları bu sosa bulayıp tencereye yerleştirin. Üzerine bir su bardağı sıcak su döküp 25 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı su koyup kaynatın, sonra tavuğun üzerine gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.