Soslu tavuk şiş
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Domates ve biberleri dilimleyin. Şişlere sırasıyla tavuk, biber, domates olmak üzere malzeme bitene kadar dizin. Zeytinyağına dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, karabiber, kekik ve tuzu ekleyin. Şişleri bu sosun içinde birkaç dakika bekletin. Teflon tavada çevirerek kızartın.
Bulgur salatası
MALZEMELER
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyip yaklaşık beş dakika bekleyerek şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış taze soğanı, kırmızı biberi, sarı biberi, salatalığı ve rendelenmiş havucu bulgura ilave edip karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon suyu ve baharatları ekleyip yıkanmış marul yapraklarının içinde servis yapın.
Kaynıyarık börek
MALZEMELER
Bir adet yufkayı su ve sıvı yağı karışımıyla ıslatın, üzerine ikinci yufkayı koyup üçgen şeklinde kesin. Peyniri ezin ve kıyılmış maydanozla karıştırıp yufkaların üzerine koyun. Genişçe sarıp katlayın ve tepsiye dizin. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın ve bıçakla ortasını açın. Açık kısımlara biber ve domates dilimleri yerleştirip 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.