Etli sebzeli pilav
Patlıcanları ve kabakları soyup küp şeklinde doğrayın ve ayrı ayrı kızartın. Doğranmış biberleri ve soğanları da kızartın. Eti, beş su bardağı suda haşlayın, suyunu bir kenara alın. Pirinçleri tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış etleri ekleyip et suyunu koyun. Kızartılmış sebzeleri de ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
Sebzeli kanepe
Patatesi haşlayıp ezin. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış kabak ve salatalığı ekleyin. Tereyağı ve beyaz peyniri de ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kenara alın. Tost ekmeği dilimlerinden bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar tutun. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp hazırladığınız harcı ekmeklere paylaştırın. Salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet patates
1 adet kabak
2 adet salatalık
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
1 paket tost ekmeği
2 dal nane yaprağı
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.