MALZEMELER
7-8 çorba kaşığı Teremyağ
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı şeker
20 gr yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı Teremyağ
Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine şekeri, tuzu ve Teremyağ'ı ekleyip karıştırın. Buğday ununu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp Teremyağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, içine erimiş Teremyağ sürerek rulo yapın. Uçlarını birleştirip, simit şeklinde yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.