Kolay açma
Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine şekeri, tuzu ve Teremyağ'ı ekleyip karıştırın. Buğday ununu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp Teremyağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, içine erimiş Teremyağ sürerek rulo yapın. Uçlarını birleştirip, simit şeklinde yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
***
MALZEMELER
Bayat ekmekleri kızartıp üzerine Teremyağ sürerek tepsiye dizin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçine kakaoyu, vanilyayı, hazır kahveyi, sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Bitter çikolatayı irice rendeleyin. Ekmeklerin üzerine sütlü karışımın yarısını dökün, üzerine rende çikolatayı serpin. Tekrar ekmek, sütlü harç ve çikolata rendesi işlemlerini uygulayarak üzerini pişirme kağıdı ile sıkıca kapatın. İçi su dolu bir tepsiye yerleştirip 200 derecedeki fırında, 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak üzerine böğürtlen serpip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.