ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Soğanlı kiş

MALZEMELER
1 demet taze soğan
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kekik

Unu, yoğurt, yumurta ve iki çorba kaşığı tereyağıyla yoğurup dinlenmeye bırakın. Taze soğanı jülyen, kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Üzerine doğranmış sivri biber, beyaz peynir, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yaydıktan sonra üzerine delikler açın. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayın. Kalan tereyağını parçalar halinde harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 15 dakika kadar pişirin.


***
Fesleğenli ezme
MALZEMELER
300 gr. lor peyniri
100 gr. beyaz peynir
50 gr. dolmalık fıstık
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. İçine ince doğranmış fesleğeni ve blender'da kıyılmış dolmalık fıstığı ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN