ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Balkabağı çorbası

Doğranmış balkabaklarını, soğanı ve havucu, üzerine suyu ekleyip 20 dakika pişirin ve mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip unu ekleyerek iki dakika kavurun. Ezilmiş karışımı ekleyip beş dakika kaynatın. Tereyağında yakılmış pul biber döküp servis yapın.

MALZEMELER
300 gr. balkabağı
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Biberli spagetti
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Rendelenmiş soğan ve doğranmış biberleri tereyağında kavurun. Soğanların rengi dönünce; rendelenmiş havuç, ezilmiş sarımsak ve nar ekşisini ilave edip beş dakika daha pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın, üzerine sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER
1/2 paket uzun çubuk makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
Kimyon
1 adet sarı dolmalık biber
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Kekik
Tuz
Karabiber
Köri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN