ELİF KORKMAZEL

Arpacık soğanlı yahni

MALZEMELER
400 gr. arpacık soğan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Karabiber
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
Tuz
Eti, suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Üzerine soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte beş dakika soteleyin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber serpip birkaç dakika daha pişirin.
Pancarlı humus
MALZEMELER
250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohut, tahin, pancar, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu blender'da çekin. Nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.